Socijalno ugroženi demobilisani borci primaće mjesečnu naknadu /VIDEO/

Od oktobra mjeseca socijalno-ugroženi borci VRS primaće mjesečni dodatak. Trenutno oko 9.000 socijalno ugroženih nezaposlenih boraca  odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske od prve do pete kategorije  ostvaruje pravo na ovu mjesečnu naknadu.  

Prema podacima resornog ministarstva 9.116 boraca ispunilo je uslove za naknadu koja će biti isplaćivana od oktobra u iznosu obračunatom po važećoj osnovici za mjesečni borački dodatak, a koji zavisi od broja mjeseci koje je borac proveo u zoni borbenih dejstava. Takođe,  data je i mogućnost da se isplata vrši i borcima koji naknadno ispune uslove utvrđene ovom odlukom ukoliko podnesu zahtjev.

Milunović je najavio da će sutra u selu Boljanić kod Doboja biti obilježeno 77 godina od akcije spasavanja savezničkih pilota “Halijard – vazdušni most” u kojoj je spaseno više od 500 pilota. U okviru te akcije spaseno je 60 savezničkih pilota.

Sutrašnjem obilježavanju prisustvovaće i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik  a najavljeno je i prisustvo nekoliko ministara  Vlade RS.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *