Socijalistička partija: Izabrana četiri potpredsjednika stranke, Milunović na čelu IO /VIDEO/

Na konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora Socijalističke partije u Bijeljini juče su izabrana četiri potpredsjednika ove stranke, a za predsjednika Izvršnog odbora izabran je Duško Milunović. Usvojene su i tri važne inicijative, a jedna od njih je da BiH što prije pristupi programu “Otvoreni Balkan”.

U Bijeljini je na  konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora Socijalističke partije izabran 21 član Izvršnog odbora, a za predsjednika Izvršnog odbora izabran je Duško Milunović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Dosta je novih imena koja se izdvajaju u radu partije, a to su mladi ljudi, neki i potpuno novi u političkom životu, rekao je Đokić. On je naveo da je Glavni odbor usvojio i tri važne inicijative, a prva je da se pokrene inicijativa da BiH što prije pristupi programu “Otvoreni Balkan”, koju je pokrenuo predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Đokić je naveo da je usvojen i stav da se mora donijeti zakon na nivou BiH kojim će se spriječiti zloupotreba Republike Srpske, njenog imena, stanovništva, u kontekstu priče o ratnim zločinima i o pitanju pojma genocida. Kao treću inicijativu koju je Glavni odbor partije usvojio, je da se u Parlamentarnoj skupštini BiH pokrene rasprava i hitno izvrše izmjene Zakona o PDV kojim će se znatno smanjiti stopa na osnovne životne namirnice i lijekove.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *