11. Sjednica Skupštine Grada 23. februara /VIDEO/

Skupština grada Bijeljina trebala bi 23. februara da razmatra odluku o raspisivanju izbora za savjete mjesnih zajednica, planiranih za 10. april, dogovoreno je između ostalog na današnjem međustranačkom sastanku. Izbori za savjete mjesnih zajednica u Bijeljini će biti održani nakon sedam godina.

Na dnevnom redu sjednice Skupštine Grada koja će biti održana 23. februara trebalo bi se naći 38 tačaka, ali postoje i najave za dopunu dnevnog reda, izjavio je predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević. Na sjednici će biti riječi i o prijedlogu da “Vodovodu i kanalizaciji” bude odobrena kreditna garancija kako bi ta firma isplatila dugove, a tačku je uputio gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Savjetnik gradonačelnika Radiša Petrović rekao je da je planirano da grad bude garant za kredit “Vodovodu i kanalizaciji” od 5,1 milion KM, kao i da će se pred odbornicima naći odluka o novčanoj pomoći gradskoj Toplani za izmirenje dugova u iznosu od oko 610.000 maraka na osnovu sudske presude.

Na 11. sjednici Skupštine biće i Prijedlog pravilnika za raspodjelu sredstava za sport i fizičku kulturu.  Prema riječima Đurđevića na sjednici će se naći i veliki broj izvještaja za prethodnu godinu, programa za ovu godinu, javne rasprave, održavanje saobraćajnica. 

Očekuje da će to biti iscrpna i dugotrajna sjednica koja će, kako najavljuje trajati dva-tri dana, te  da će biti usvojeno dosta važnih tačaka za sugrađane.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *