SKUD ”Semberija”: Nastavljamo sa planiranim aktivnostima prilagođavajući se trenutnoj situaciji /VIDEO/

Sva kulturna dešavanja za vrijeme pandemije čekala su bolja vremena, da se smiri situacija sa korona virusom, pa su tako i mnoge kulturne i umjetničke institucije ovih dana dočekale da nastave sa planiranim aktivnostima. SKUD Semberija krenuo je sa održavanjem proba od 18. maja, ali uz sve mjere predostrožnosti.

SKUD „Semberija“ u pet sekcija okuplja oko 400 članova. Sve probe, nastupe i gostovanja su, morali da otkažu usljed pandemije. Otkazan su i mnoga učešća na festivalima u svijeu i regionu. Međutim, sada su nastavili sa planiranim aktivnostima, ali prilagođavajući se trenutnoj situaciji.

Godišnji koncert bi se trebao održati 21. juna, ali prema trenutnim mjerama nije dozvoljeno okupljanje više od 50 ljudi, što automatski isključuje mogućnost da koncert bude održan u sali Centra za kulturu.

Kultura se za vrijeme epidemije preselila na internet. I SKUD Semberija je tokom perioda kućne izolacije sa publikom komunicirao online. Umjesto proba u sali počeli su školu folklora preko interneta, a šef orkestra je, takođe, napravio nešto nesvakidašnje.

Jedno je sigurno, korona je sve okrenula naglavačke. Još uvijek ništa nije kao prije korone, nema mjesta opuštenosti i svi su na oprezu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *