Dnevno i do 30 operacija – Operacioni blok bijeljinske Bolnice koriste sve operativne grane /VIDEO/

Zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj u ovoj godini odobreno je 368 specijalizacija i 36 supspecijalizacija, zahvaljujući kojima će mladim ljekarima biti omogućeno stručno usavršavanje u mnogim oblastima, od ginekologije, anestezilogije, infektologije, pedijatrije, interne i urgentne medicine, pulmologije, do kardiologije i kardiohirurgije. Bijeljinskoj Bolnici odobreno je 11  specijalizacija.

Operacija štitne žlijezde, katarakte , karotidne arterije ….samo su dio novih hirurških procesa koji se rade odnedavno u bijeljinskoj Bolnici. Operacioni blok u  ovoj ustanovi danas koriste sve operativne grane.  Stručnjacima je na raspolaganju šest operacionih sala, a dnevno se obavi i do tridesetak različitih zahvata.

Operacioni blok u bijeljinskoj bolnici danas koriste sve operativne grane ORL, oftalmologija, urologija ortopedija , opšta hirurgija a u posljednje vrijeme i vaskularna hirurgija. Širok je spektar operacija koje se danas izvode u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U operativnom bloku bijeljinske bolnice u šest  sala  obavlja se veliki broj operacija. Dnevno i do 30.

Menadžment bijeljinske Bolnice ima planove  i za razvoj drugih grana medicine  posebno u oblasti  interventne radiologije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *