SKUD „Semberija“ čuvar tradicije Grada Bijeljina /VIDEO/

U prostorijama Gradske uprave upriličen je prijem za rukovodstvo i članove Srspkog kulturno-umjetničkog društva (SKUD) „Semberija“, koji je osvojio pet pehara na nedavno održanoj folklornoj manifestaciji u Valjevu.

– Zahvalna sam gradonačelniku jer je pokazao veliku volju da pomogne SKUD-u u rješavanju nagomilanih problema. Težišni problem je manjak prostorija, jer smo razvojem naše ustanove prevazišli kapacitete koje koristimo u gradskom Centru za kulturu. Dodatni prostor će nam služiti isključivo za proizvodnju novih programa i rad našeg orkestra, folklornog ansambla i tkačke sekcije. Takođe, usaglasili smo se da je Bijeljini potreban jedan veliki međunarodni festival, koji bi okupljao društva koja se bave čuvanjem narodne tradicije. Za početak, načelno smo dogovorili nastup nekoliko kulturno-umjetničkih društava u okviru ovogodišnjih „Pantelinskih dana“ – istakla je direktorica SKUD-a „Semberija“ Branka Marković Savčić.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović naglasio je da je SKUD „Semberija“ čuvar tradicije i jedan od najboljih ambasadora našeg grada, koji nas uvijek obraduje dobrim rezultatima i ostvarenim prijateljstvima širom svijeta.

– Jedan od najvećih izazova SKUD-a poslednjih godina je nedostatak adekvatnih prostorija. Mi smo već, u skladu sa preporukama Glavne službe revizije Republike Srpske, formirali radnu grupu koja će se sastati 26. aprila i čiji je zadatak da bolje prostorno organizuje prostorije SKUD-a u Centru za kulturu. Takođe, radimo i na rješavanju problema grijanja, kao i akustike u višenamjenskoj sali, Centra za kulturu – dodao je gradonačelnik Petrović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *