Sjednica Skupštine grada 23. marta /VIDEO/

Sjednica Skupštine grada biće održana 23. marta, a na dnevnom redu, za sada je navedena 41 tačka dnevnog reda. Nakon danas održanog međustranačkog sastanka, kom nisu prisustvovali predstavnici Gradske uprave, SDS-a i PDP-a, predsjednik Skupštine Grada Aleksandar Đurđević rekao je da su materijali u Stručnu službu, za januarsku i februarsku sjednicu, dostavljeni tek prije dva dana.

Uvidom u materijale, može se vidjeti da je na dnevnom redu i prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništvu Grada Bijeljina u naselju “GeTeCe”, a ovaj materijal je stajao na stolu gradonačenika od januara, kaže Đurđević.

Đurđević podsjeća da se većina ovih tačaka koje će pred odbornike 23. marta mogla naći u razmatranju još na redovnoj januarskoj ili februarskoj sjednici, međutim u proceduru ranije nisu dostavljene.

Predsjednik Gradskog parlamenta poručuje da će sve odluke koje su u interesu građana i grada biti usvojene, bez obzira ko je predlagač.

Na pitanje, šta će biti sa dva miliona KM od Vlade RS za ruralni razvoj, Đurđević je rekao da će ta sredstva i pored svih opstrukcija u prehodnom periodu, biti korištena za nastavak realizacije projekta ruralnog razvoja Semberije.

Podsjetimo, u prvom krugu ruralnog razvoja Semberije koji je sproveo Agrarni fond grada Bijeljina, za pet mjeseci, asfaltirano je 58 puteva u dužini od 18 kilometara i postavljeno 410 savremenih sijaličnih mjesta sa LED sijalicama.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *