Nova autobuska stanica – jedan u nizu stopiranih projekata /VIDEO/

Objekat nove Autobuske stanice u Bijeljini izgrađen prije tri godine još nije u funkciji zbog nezainteresovanosti gradonačelnika Ljubiše Petrovića iako je u njegovu realizaciju uloženo više od tri miliona KM, tvrde iz Narodne koalicije “Pokrenimo Bijeljinu”.

Funkcioner SNSD-a Nedeljko Ćorić istakao je da je to samo jedan u nizu projekata koji su zaustavljeni u Bijeljini zbog, kako je rekao, “nesposobnosti gradonačelnika i njegovih saradnika”.

“Žao mi je što u vrijeme dok sam bio ministar saobraćaja nismo uspjeli da izgradimo bočnu ulicu koja bi vezivala Komitsku i novu Autobusku, čime bi bile umanjene gužve i rasterećen saobraćaj u gradu. Nažalost, Bijeljina je zarobljena u rukama jednog čovjeka koji pokušava o svemu da odlučuje sam. Kada narod izabere novog i sposobnog gradonačelnika, siguran sam da će se Bijeljina brže i snažnije razvijati”, rekao je Ćorić.

Odbornik u Skupštini grada Bijeljina Zoran Sofrenić rekao je da je jedan od ozbiljnijih autoprevoznika u regiji bio zainteresovan da pregovara o osposobljavanju i korištenju nove Autobuske stanice, ali da vjerovatno nije mogao da trpi sporost Gradske uprave.

“Da je izgrađena nova ulica koja spaja Autobusku i ide sve do Centra za visoko obrazovanje, danas bi tu bile i pješačke i biciklističke staze. Ovako, sve stoji”, naveo je Sofrenić.

Prema riječima Gorana Novaković iz naselja u kojem je izgrađena Autobuska stanica, stanovnici su razočarani jer su očekivali da ovaj dio grada dobije sasvim novi izgled sa puštanjem ovog objekta u funkciju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *