Situacija pod kontrolom, građani da poštuju mjere zaštite /VIDEO/

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković izjavio je danas da je ovaj institut zadovoljan trenutnom epidemološkom situacijom i da je ona pod kontrolom.

Zeljković je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da zdravstveni sistem nije preopterećen i da svi, kojima je neophodno, mogu dobiti adekvatnu zdravstvenu njegu.

On je istakao da je neophodno da građani i dalje poštuju sve preporuke Instituta, prije svega one koje se odnose na ličnu zaštitnu opremu, ličnu higijenu, dezinfekciju radnog i životnog prostora i fizičku distancu.

Epidemiolog u Institutu Jela Aćimović rekla je da je u Srpskoj do sada potvrđeno 1.680 pozitivnih slučajeva na virus korona i da su trenutna žarišta u Modriči, Kostajnici i Zvorniku.

Aćimovićeva je navela da je od sredine maja evidentiran značajan pad oboljelih, što je trajalo do kraja maja, kada opet počinje porast oboljelih od virusa korona.

Epidemiolog u Institutu Jelena Đaković Dević rekla je da je u protekla 24 časa virus korona potvrđen kod još 14 osoba u Republici Srpskoj, od 154 laboratorijska uzorka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *