SIPA: Pretresi na 22 lokacije zbog droge; U Brčkom osumnjičena i dva policajca /VIDEO/

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH vrše pretrese na 22 lokacije na području Bijeljine, Brčko distrikta, Špionice, Pelagićeva i Orašja zbog sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, saopšteno je iz Sipe.

U operativnoj akciji “Bjegunac” policijski službenici pretresaju stambene objekte i pokretne stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičene osobe i privremeno oduzimaju predmete koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela.

Pretresi se vrše po naredbama Osnovnog suda Brčko distrikta i pod nadzorom postupajućeg tužioca brčanskog Tužilaštva, u saradnji sa pripadnicima Policije distrikta i ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske i Posavskog kantona.

Ove aktivnosti su nastavak operativne akcije “Bjegunac” koja je počela juče po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta.

Na graničnom prelazu Orašje juče je uhapšeno jedno lice, a na području Bijeljine policijski službenici su pretresli kuću i vikendicu koju to lice koristi.

“Uzimajuću u obzir da su aktivnosti policijskih službenika u toku, o detaljima operativne akcije javnost će biti informisana naknadno”, navodi se u saopštenju.

Brčanska policija saopštila je da je tokom pretresa na više lokacija u okviru akcije “Bjegunac” pronađeno oko kilogram marihuane i nešto više od 100 grama kokaina, a akcijom je obuhvaćeno 13 lica, te dva policijska službenika iz distrikta.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.