Šesta smjena mališana otputovala na more

Na ljetovanje u Bečiće danas je otputovalo 132 djece iz Republike Srpske, u pratnji 14 vaspitača i devet roditelja, saopšteno je iz Fonda za dječiju zaštitu Srpske.

U dječijem odmaralištu “Užice” zajedno će boraviti djeca iz višečlanih porodica, djeca sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, ali i posebno nadarena djeca, talentovani sportisti i oni koji su korisnici prava dječije zaštite iz Banjaluke, Šamca, Doboja, Modriče, Istočnog Starog Grada, Trnova, Kalinovika i Bileće.

“Upravo ta različitost i raznovrsnost jesu najveća vrijednost projekta `Socijalizacija djece Republike Srpske` i služe ostvarenju projektnih ciljeva kao što su razvijanje empatije, pripadnost vršnjačkoj grupi bez obzira na razlike, te socijalizacija djece u svakom smislu”, saopšteno je iz Fonda.

Predstavnici Fonda su u ime Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Vlade Republike Srpske, koji podržavaju ovu aktivnost, mališanima poželjeli srećan put, prijatan boravak u odmaralištu, lijepo druženje i mnogo novih prijateljstava.

Ove godine je planirano da se projekat “Socijalizacija djece Republike Srpske” realizuje u 13 smjena, do 24. septembra.

Projekat se u organizaciji Fonda za dječiju zaštitu Srpske realizuje od 2002. godine otkada je obuhvatio 36.000 djece i pratećeg osoblja iz svih opština Srpske.

Projekat “Socijalizacija djece Republike Srpske” realizuje se na osnovu Zakona o dječijoj zaštiti, kroz pravo na zadovoljavanje razvojnih potreba djece.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *