Šeranić: Vlada traži najbolje rješenje za povećanje plata radnicima

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić izjavio je danas u Trebinju da je Vlada Republike Srpske tu da nađe najbolje moguće rješenje za radnike i da se kontinuirano radi na povećanju plata kako bi se ublažile posljedice inflacije i rasta cijena usljed krize u svijetu.

“Mi moramo obezbijediti da sredstva koja imamo na raspolaganju uputimo prema građanima i da tražimo najbolje rješenje za povećanje plata”, odgovorio je Šeranić novinarima na pitanje o pregovorma sa sindkatima za povećanje plata od 100 KM budžetskim korisnicima, među kojima su i medicinari.

Ministar je izrazio nadu da će se naći pravo rješenje za povećanje plata.

Novinari su Šeranića pitali i da li postoji plan za otvaranje novih klinika za vantjelesnu oplodnju u Republici Srpskoj, na šta je ministar rekao da to svakako jeste u planu i da Zakon o zdravstvenoj zaštiti Srpske daje mogućnost da se otvaraju takve ustanove.

On je dodao i da UKC u Banjaluci već dugo ima to u planu, ali su u protekle dvije godine mnogi planovi razvoja u zdravstvu morali stati jer se sistem preorganizovao za borbu protiv pandemije.

“UKC nastavlja da radi na tom putu, a i druga privatna lica koja osnivaju takve institucije nemaju prepreka resornog ministarstva”, zaključio je Šeranić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *