Šeranić: U prvih 100 dana brojne aktivnosti u korist građana Srpske /VIDEO/

Govoreći o ulaganjima u zdravstveni sektor Srpske resorni ministar ističe da je Vlada izdvojila dva miliona KM za finansiranje prenatalnih testova. Nabavljena je dodaje HPV vakcina, kao i sanitetska vozila. Uskoro dodaje Alen Šeranić počinju pripremni radovi na objektu nove bolnice u Trebinju, a dogovorene su kaže i aktivnosti za završetak projekta nove bolnice u Doboju.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je ponosan što je tokom prvih 100 dana Vlade Srpske nabavljena HPV vakcina i finansiran program prenatalnih testova u Republici Srpskoj.

Realizovana je i nabavka sanitetskih vozila i ultrazvučnih aparata za pojedine domove zdravlja u Republici.

Kada je riječ o ulaganjima u bolnički sektor, naveo je završetak procesa javne nabavke i potpisivanje ugovora za projektovanje, izgradnju i opremanje nove bolnice u Trebinju.  Na početku mandata aktuelne Vlade Srpske, dodao je Šeranić, dogovorene su i aktivnosti za završetak projekta nove bolnice u Doboju. U istom periodu očekuje da će biti završeni i projekti rekonstrukcije bolnica u Foči i Zvorniku koje finansira Vlada Srpske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *