Šeranić: Budžet za 90 miliona KM veći nego lani /VIDEO/

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je Srni da budžet resornog ministarstva za 2020. Godinu iznosi oko 212 miliona KM ili za oko 90 miliona KM više nego lani. Što ukazuje na opredjeljenje Vlade da ovu oblast uredi na najbolji mogući način.

Šeranić je istakao da je cilj da usluge u zdravstvu i socijalnoj zaštiti budu kvalitetno organizovane i dostupne svim građanima.

On je napomenuo da najveći segment povećanja budžeta predstavlja to što je resorno ministarstvo preuzelo transfer sredstava iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite koja se izdvajaju za lica koja su bila na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Šeranić je pojasnio da su novim Zakonom o zdravstvenom osiguranju ta lica prešla na evidenciju Fonda zdravstvenog osiguranja. Što je dodatnih 57,6 miliona KM u budžetu Ministarstva.

“Sa druge strane, shodno odlukama Vlade o investicijama u oblasti zdravstva, budžet se povećao i po toj stavci, što podrazumijeva nastavak aktivnosti unapređenja rada bolnica, prije svega u Foči, te na izgradnji bolnice u Doboju i Zvorniku”, naveo je Šeranić.

On je dodao da su planirane dvije investicije u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, i to radi rješavanja problema parkirališta i u vezi sa pokretanjem postupka izgradnje novog objekta za onkologiju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *