Pronaći naredbodavca i utvrditi motiv ubistva Olivera Ivanovića /VIDEO/

Predstavnici Srpske liste, predvođeni predsjednikom Goranom Rakićem, prislužili su danas svijeće i položili cvijeće na mjestu gdje je u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici prije dvije godine ubijen predsjednik Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović.

Zamjenik predsjednika SDP-a Ksenije Božović rekla je Srni da “Sloboda, demokratija, pravda” nikada neće odustati od zahtjeva da bude pronađen naredbodavac ubistva, jer će se samo tako vratiti spokoj kod svih Srba, a ne samo na Kosovu i Metohiji.

“Naš zahtev je isti od prvog dana – tražimo odgovor na pitanje ko je naredio i ko je počnio taj gnusni zločin”, kaže Božovićeva.

Ona je dodala da su Srbi, nakon što je ubijen Oliver Ivanović, izgubili čovjeka koji se zalagao za mir, demokratiju i prevashodno za pravdu o kojoj Srbi na Kosmetu i danas sanjaju.

Ivanović je ubijen sa šest metaka iz pištolja iz automobila u pokretu ispred sjedišta Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici

Aleksandar Ivanović, sin ubijenog predsjednika Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića, rekao je da porodica Ivanović nikada neće odustati od zahtjeva da mora biti pronađen naredbodavac i utvrđen motiv ubistva njegovog oca.

“Dve godine su protekle u političkim prepucavanjima Beograda i Prištine u vezi sa ubistvom mog oca. Nismo dobilo odgovor niti je na pomolu rasvetljavanje ubistva, što dodatno potvrđuje naše sumnje da ubistvo mog oca ima političku pozadinu”, rekao je Aleksandar Ivanović Srni.

On je naglasio da njega i cijelu porodicu, i sve prijatelje i veliku rodbinu muči to što je ubistvo najuglednijeg i najuticajnijeg člana familije Ivanović postalo predmet prepucavanja i što nije data mogućnost da pravosuđe bez političkog uticaja sprovede istragu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *