“Semberska kuća” dobra šansa za plasman autohtonih domaćih proizvoda /VIDEO/

Prioritet u radu Turističke organizacije Bijeljina ove godine biće pokretanje i otvaranje “Semberske kuće”, kažu u ovoj organizaciji. Jedan od osnovnih motiva osnivanja “Semberske kuće” je promocija tradicionalnih domaćih proizvoda, uz šansu da se poljoprivrednim proizvođačima omogući prihod od sopstvenog rada, te kontinuiran i siguran plasman, ističu u Područnoj privrednoj komori Bijeljina.

Bijeljinu je prošle godine posjetilo više od 45.000 gostiju, prema zvaničnoj statistici, a broj onih koji dolaze na jednodnevne izlete je i deset puta veći. Kako bi se bogata gastronomska ponuda i kvalitetni domaći proizvodi ovog kraja turistima prezentovali na bolji način, a što bi u velikoj mjeri uticalo i na unapređenje ove grane privrede šansa se vidi u otvaranju “Semberske kuće”. Bijeljina je sve posjećenija turistička destinacija, i javila se potreba za poboljšanjem turističke ponude, kažu u Gradskoj turističkoj organizaciji.

Da je projekat “Semberska kuća” višestruko značajan i da je potrebno da se ostvari u sinergiji svih institucija, stava su u Područnoj privrednoj komori Bijeljina. Ističu da će komora u tom smislu pružiti doprinos kao integrativni faktor između Vlade, lokalnih zajednica, privrednih društava, udruženja i ostalih učesnika.

Jedan od osnovnih motiva osnivanja “Semberske kuće” je promocija tradicionalnih domaćih proizvoda, uz šansu da se domaćim poljoprivrednim proizvođačima omogući prihod od sopstvenog rada, te kontinuiran i siguran plasman proizvoda na tržište, ali i ponuda zdravih proizvoda turistima kojih je u Bijeljini svakog dana sve više, kažu u Područnoj privrednoj komori.

Područna privredna komora nastavlja djelovanje na području regije koju pokriva kako bi se podržalo i otvaranje objekata “Majevička kuća” i “Vlasenička kuća”. Inicijativu za realizaciju ovog projekta pokrenula je ova Privredna komora u sklopu šireg projekta razvoja regionalnih i lokalnih brendova i zaštite geografskog porijekla proizvoda koji se sprovodi već dvije godine.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *