Semberci i Majevičani jedinstveni protiv sloma srpskog naroda

Srpski narod neće dozvoliti nikakvo prekrajanje Republike Srpske, istaknuto je danas na mirnom protestu na entitetskoj granici u Loparama gdje se veliki broj građana okupio da bi dali podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i iskazali nezadovoljstvo zabranom okupljanja pred Sudom i Tužilaštvom BiH u Sarajevu.

“Dosta je nezakonitim odlukama. Mi smo se danas okupili da na demokratski način pokažemo da nećemo odustati od Republike Srpske i da poručimo da je demokratija izraz volje narode, a da mi od svoje volje nećemo odustati i nećemo dozvoliti nikakvo prekrajanje Republike Srpske”, rekao je Aleksandar Vlačić, koji se obratio okupljenima u ime mladih sembersko-majevičke regije.

On je istakao da su tu došli da bi štitili interese institucija Republike Srpske koje žele urušiti, a potom i sprovesti plan oduimanja imovine Srpske.

“Ukoliko dođe do oduzimanja imovine Republike Srpske, svi mi koji smo se danas ovdje mirno okupili da iskažemo svoje nezadovoljstvo, živjećemo onako kako žive Srbi s druge strane granice do koje smo danas došli”, istakao je Vlačić.

On kaže da je jasno da je okupljanje ispred Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu zabranjeno jer bi tamo bio skoro cijeli srpski narod iz Republike Srpske, a to nije ona slika koju oni žele da pošalju u svijet.

Vlačić je podsjetio da izjavu ministra ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH Rame Isaka da će zabraniti okupljanje na entitetskoj granici, te mu poručio da od mirnih okupljanja Srbi neće odustati, a da on treba da zna da postoje enitetske linije i da su danas svoji na svome.

“U posljednje vrijeme učestali su napadi na Republiku Srpsku, kako od Tužilaštva i Suda BiH, tako i od Kristijana Šmita, zbog toga moramo sve jasnije da ističemo svoje nezadovoljstvo jer u protivnom, ako budemo slijegali ramenima, samo postojanje Srpske biće dovedeno u pitanje”, istakao je Vlačić.

Nakon što je pročitana poruka u kojoj su građani poručili su da je ovo okupljanje usmjereno protiv okupatora koji bi da uruše Republiku Srpsku i njene institucije, ali im to neće biti dozvoljeno niti će dati da joj bude oduzeta imovina, mirni skup u Loparama je završen.

Građani iz regije Majevica i Semberija su u znak protesta na 30 minuta blokirali saobraćaj na magistralnom putu Bijeljina-Tuzla u opštini Lopare i izrazili podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, kao i odlučnost za očuvanje Srpske i njenih nadležnosti.

Među okupljenim građanima bili su narodni poslanici iz ovog kraja Milutin Tasovac, Milan Dakić i Milan Trninić, zatim poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Čedomir Stojanović, direktor “Auto-puteva Republike Srpske” Nedeljko Ćorić, direktor Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja Mladen Milić, predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević, te predsjednik bijeljinskog Gradskog odbora SNSD-a Miroslav Milovanović.

(Srna/foto: RTRS)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *