Raspust je završio, stigao je 1. septembar: Počela nova školska godina! /VIDEO/

U Republici Srpskoj danas je počela nastava za oko 118.000 učenika. U klupama osnovnih škola je oko 8.900 prvačića, dok ih je prošle godine upisano 9.152, ali će konačni podaci biti poznati krajem septembra, nakon što škole dostave godišnje programe rada. U prve razrede srednjih škola do sada je upisano oko 9.440 učenika, dok su prošle godine upisana 9.303.

Početak nove školske godine veliki je praznik, podjednako za đake, roditelje i nastavnike, rekla je danas u obraćanju predsjednica RS Željka Cvijanović.

Ministarka prosvjete i kulture RS Željka Stojičić poželjela srećan početak nove školske godine, poručivši svim učenicima da budu dobri, marljivi i da poštuju svoje učitelje.

Svečano je danas bilo i u jednoj od najvećih škola u RS – bijeljinskoj Osnovnoj školi Knez Ivo od Semberije, koja je u novoj školskoj godini dočekala 1675 učenika, od kojih je 201 đak prvak.

Najveću radost i oduševljenje zbog polaska u školu svakako su imali đaci prvaci.

Osim đaka, ushićeni su danas bili i roditelji, od kojih neki imaju jedno, a neki i više djece u školskim klupama.

U RS ima 187 osnovnih i 96 srednjih škola, od čega je 6 privatnih. Vlada Srpske obezbijedila je besplatne udžbenike za učenike od 1. do 5 razreda, što je gotovo 50 odsto ukupnog broja učenika svih osnovnih škola, dok je bijeljinska gradska uprava obezbjedila udžbenike i pribor za učenike od 5. do 9. razreda.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *