Sazdanović: Niko ne zna koliko će ovo trajati, spremni smo za najgori scenario /VIDEO/

U Beogradu je najkritičnija situacija što se tiče zaraženih, a bolnički kapaciteti u prestonici su pri kraju. Virus se iz Beograda polako širi na ostale dijelove Srbije i sjever zemlje polako postaje žarište.

Zasijedao je i krizni štab.”jedna grupa neodgovornih ljudi želi da noćni provod pretvori u tragediju”, te danas ima primjera da se u bolnicama nalaze cijele porodice, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek.

Stav stručnjaka je da, kada broj novozaraženih pređe 2.000, što se u Srbiji i dogodilo, jedina efikasna mjera zatvaranje svih ugostiteljskih objekata poslije 21 čas i ograničenje okupljanja na najviše petoro ljudi. U Kragujevcu se kako kažu spremaju i za najgori scenario.

Od danas potpuno u kovid sistem ulazi i KBC “Dr Dragiša Mišović”. U VMC “Karaburma” na lečenju je 99 pacijenata

U Sloveniji je u protekla 24 časa od posljedica kovida 19 preminulo 26 ljudi, dok su potvrđena 1.564 slučaja zaraze virusom korona.

U Hrvatskoj su u protekla 24 časa od posljedica virusa korona preminule 34 osobe, dok je zabilježeno 2.890 novih slučajeva virusa.

U redovnim ljekarskim vizitama konstatovano je da je zdravstveno stanje Njegovog preosveštenstva episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija uredno, prema objektivnim parametrima i subjektivnom osjećaju, saopšteno je iz Eparhije budimljansko-nikšićke. Vladika Joanikije, koji je i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske, pozitivan je na virus korona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.