Savez sindikata RS: Dogovor između Vlade RS i Unije poslodavaca neprihvatljiv

Predsjedništvo Saveza sindikata Republike Srpske danas na vanrednoj sjednici raspravlja o realizaciji dogovora između Unije udruženja poslodavaca i Vlade Republike Srpske kojim će radnici u Srpskoj, po procjeni Saveza sindikata, dobiti povećanje plate od 14 do 20 KM.

Iz Saveza sindikata Republike Srpske ocijenili su da je neprihvatljiv dogovor Unije udruženja poslodavaca i Vlade Republike Srpske, bez prisustva sindikalnih predstavnika i pozvali na hitan sastanak predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i ministra finansija Zoru Vidović najkasnije u ponedjeljak, 22. novembra, kada će biti nastavljena vanredna sjednica Predsjedništva Saveza.

Na sjednici se raspravlja o dogovoru kojim je predviđeno smanjenje zbirne stope doprinosa u Republici Srpskoj sa 32,8 na 31 odsto, zatim prelaska obračuna neoporezivog dijela plate sa neto iznosa od 700 KM na bruto iznos od 1.000 KM i smanjenja poreza na platu sa 10 odsto neto plate na 8 odsto bruto plate.

“Takva vrsta dogovora između Unije udruženja poslodavaca i Vlade Republike Srpske, bez prisustva Saveza sindikata Republike Srpske, potpuno je neprihvatljiva i sramna za radnike u Republici Srpskoj koji će dobiti povećanje plate od mizernih 14 do 20 KM”, navedeno je u saopštenju iz Saveza sindikata Republike Srpske.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *