Savčić: Haški sud nije ispunio svoju ulogu /VIDEO/

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, izjavio je da se i dalje nada da će pravosnažna presuda njegovom ocu, koju će sutra izreći Mehanizam za međunarodne krivične sudove u Hagu, biti pravno utemeljena, a ne politička.  Ako se bude zasnivala na pravu i dokazima koji su izvedeni na suđenju, onda će ga osloboditi. Sve drugo je politička odluka – rekao je Darko Mladić.

Darko Mladić danas putuje u Hag i uživo će pratiti izricanje presude u Mehanizmu za međunarodne krivične sudove. On kaže da mu je general Mladić rekao da je spreman. Darko je rekao da će i on sam prisustvovati izricanju presude, kao i advokat iz njihovog pravnog tima Peta-Luiz Bagot iz Engleske, koja kako navodi, nije nametnuti advokat, kako su prenijeli pojedini beogradski mediji, nego savjetnik u Mladićevom pravnom timu već duže vrijeme.

Konačna presuda generalu Mladiću mora biti oslobađajuća ukoliko se bude gledalo činjenično stanje i materijalni dokazi, smatra predsjednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić. Ipak, sumnja u pravičnost Haškog tribunala.

Pogotovo će biti interesantno slušati to obrazloženje, kaže Savčić i presudu koja počiva na izjavi lažnog svjedoka.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kao svjedok odbrane Ratka Mladića, 2015.godine je svjedočio u tom procesu. Uoči sutrašnje presude, izjavio je da je Ratko Mladić vojnik, a ne zločinac.

Uoči izricanja presude, pravni tim generala Mladića nada se da će biti uvažene žalbe odbrane na prvostepenu presudu. Ispred zgrade Mehanizma za krivične sudove u Hagu postavljen je improvizovani pres centar gdje će akreditovani mediji moći da prate izricanje presude koje je zakazano za sutra u 15.00 časova. Prenos uživo preko zvaničnog sajta suda biće prenošen s odloženim emitovanjem od pola sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *