Šarović: Mićić me nije iznenadio

Platforma Srpske demokratske stranke (SDS) za nastup na lokalnim izborima sadrži politike te stranke kojim se tretira više pitanja bitnih za život građana u svakoj lokalnoj zajednici sa akcentom na više ovlaštenja i sredstava koja trebaju pripasti lokalnoj zajednici, izjavio je predsjednik ove stranke Mirko Šarović.

On je naveo da je izbornu platformu razmatralo Predsjedništvo SDS-a na današnjoj sjednici u Banjaluci i da je u osnovi da će SDS zagovarati vraćanje određenih nadležnosti na lokalne zajednice, kao što su infrastruktura, vodoprivreda, šumarstvo, te traženje više podsticaja i podrške za nerazvijene i izrazito nerazvijene opštine.

Šarović je novinarima rekao da Banjaluka, ukoliko želi promjene na predstojećim lokalnim izborima, mora imati jednog kandidata opozicije za gradonačelnika, te dodao da za sada ima više kandidata između kojih će se vršiti izbor.

On je naveo da je Predsjedništvo SDS-a danas zaključilo da se pokrenu svi mehanizmi pred nadležnim institucijama, prije svega, tužilaštvima u Republici Srpskoj, ali i Tužilaštvu BiH zbog sinoćnje izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Narodnoj skupštini Republike Srpske da se vrši prisluškivanje poslanika iz opozicije.

Šarović je za današnji sastanak Miće Mićića sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, rekao da nije nikakvo iznenađenje, jer je Mićić već više mjeseci djelovao suprotno politici i stavovima SDS-a, zbog čega je i isključen iz stranke.

Za poslanika SDS-a Darka Mitrića, koji je takođe prisustvao tom sastanku, Šarović je rekao da će se vidjeti koja je njegova odluka i da svako ima pravo da bira gdje želi da ide.

On je dodao da Mitrić dobro zna da je mandat dobio kao član SDS-a i da će znati u tom smislu i da se ponaša.

Član Predsjedništva SDS-a Tomica Stojanović rekao je da će SDS u Bijeljini i dalje biti veoma jak i da će i dalje biti okosnica političkog vođenja, te da “Bijeljina neće biti kao Doboj”.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske Miladin Stanić rekao je da u prnjavorskoj opštinskoj organizaciji SDS-a nema nikakvih podjela, da je ta organizacija jedinstvena i da predsjednik opštinog odbora Nemanja Vasić neće biti smijenjen.

“Zbog potrebe da mladi ljudi dođu do izražaja i preuzmu odgovornost za izbore i Vasićeva ostavka će biti statutarna ostavka, kako bi ga do sljedećih izbora zamijenio njegov zamjenik”, naveo je Stanić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *