Manji broj zahtjeva za isplatu jednokratne pomoći /VIDEO/

Tokom trajanja pandemije virusa korona u gradskom Odjeljenju za boračko- invalidsku zaštitu Grada Bijeljina evidentiran je manji broj zahtjeva korisnika. Smanjen je  broj zahtjeva , ali se potrebe nisu smanjile,  rekao je Radomir Marjanović- načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu.

Na području Semberije iz godine u godinu  povećava se broj lica koja traže pomoć od gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu.Tokom prva dva mjeseca ove godine podnijeto je preko 100 zahtjeva za isplatu jednokratne novčane pomoći. Od sredine marta mjeseca zbog pandemije virusa korona  broj zahtjeva je manji.

Korisnici traže uglavnom jednokratnu novčanu pomoć za liječenje i nabavku lijekova ali i niz drugih potreba.

Takođe jednokratna pomoć isplaćuje se za troškove sahrane u slučaju smrti RVI i članova porodice poginulih boraca u iznosu od 500 maraka.

Prema Marjanovićevim riječima aktuelna pandemija virusa korona zaustavila je realizaciju određenih projekata prvenstveno u smislu uredbe o stambenom zbrinjavanju  i izlazaka komisije na teren .

Ova uredba se odnosi na stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i RVI do 4. kategorije. Riječ je o dodjeli stambene jedinice ili nepovratne novčane pomoći u iznosu do 8.000 KM.

Nedavno je  u tkz boračkom naselju u Amajlijama kod Bijeljine počelo useljavanje stanara u dvije zgrade izgrađene u okviru Državnog projekta stambenog zbrinjavanja – Regionalnog stambenog programa, a korisnici 30 novih stambenih jedinica su porodice koje su do sada živjele u alternativnim smještajima u naseljima GTC i u Amajlijama.

Vlada Republike Srpske  dala je  saglasnost za izgradnju još jedne zgrade u Amajlijama sa 12 stanova , u koju će useliti porodice iz dotrajalih objekata koji su, prije više od 20 godina, izgrađeni u Amajlijama za raseljena lica .

Prema najavama iz gradske uprave u toku godine planirana je izgradnja  objekta u kojem će stanari naselja imati prostorije za društvene sadržaje i prodavnicu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *