Sankcionisana 744 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske sankcionisali su proteklog vikenda 744 vozača zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u krvi ili odbijanja da se podvrgnu alko-testiranju.

Od ukupnog broja kontrolisanih, 91 vozač je zadržan u službenim prostorijama do otrežnjenja ili oporavka, 79 vozača zbog više od 1,5 promila alkohola u krvi, a 12 vozača zbog odbijanja da se podvrgnu alko-testiranju, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

U toku izvođenja akcije, od petka, 23. decembra do juče, 21 vozač je odbio da se podvrgne kontroli utvrđivanja prisustva droge ili psihoaktivnih lijekova u organizmu, dok su dva vozača bila pozitivna na drogu.

MUP Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, da ne konzumiraju alkohol, drogu ili psihoaktivne lijekove, već da odgovornim ponašanjem doprinesu svojoj, kao i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Ovo ministarstvo će, s ciljem unapređenja stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske, a s obzirom da predstojeće novogodišnje i božićne praznike, nastaviti sa realizacijom pojačanih aktivnosti u ovoj oblasti, a poseban akcenat će biti na kontroli učesnika na prisustvo alkohola, droge ili psihoaktivnih lijekova u organizmu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *