Fond za dječiju zaštitu: Radnici uredno i redovno na radnim mjestima

Radnici Fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske svakodnevno dolaze na svoja radna mjesta, a odsustva – pauze, godišnji odmor i druga koriste u skladu sa Zakonom o radu, Kolektivnim ugovorom i ugovorom o radu, rečeno je Srni u Službi za informisanje Fonda.

“Fond za dječiju zaštitu u potpunosti i svakodnevno primjenjuje zakone, druge propise i opšta akta donesena na osnovu zakona, koji se tiču zaposlenosti radnika ovog organa, prisustva na radnom mjestu, potpunog korištenja njihovih stručnih i drugih radnih sposobnosti”, naveli su u ovoj službi odgovarajući na pitanje o zahtjevu premijera Republike Srpske Radovana Viškovića direktorima javnih preduzeća i ustanova da do 31. decembra raskinu ugovore o radu sa svim koji se vode kao zaposleni, a ne dolaze na radna mjesta.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je 23. decembra da nerad neće biti tolerisan i da će u narednom periodu zahtijevati veću odgovornost od ljudi koji vode javna preduzeća ili institucije u Srpskoj.

Kabinet predsjednika Vlade uputio je dopisi ministrima i direktorima svih republičkih uprava i upravnih organizacija u kojem traži da do 31. decembra raskinu ugovore o radu sa svim licima koja se vode kao zaposlena, a ne pojavljuju se i ne dolaze na radna mjesta.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *