Rolerijada za kraj Sedmice urbane mobilnosti /VIDEO/

Manifestacijom za najmlađe sugrađane „ZaRolaj” sinoć je zvanično završena druga „Evropska sedmica urbane mobilnosti”  u Bijeljini, koja je trajala od 16. do 22. septembra.

Preko pedeset mališana na rolerima i trotinetima je učestvovalo u promotivnoj vožnji pored kanala „Dašnica”, a Gradska uprava je obezbijedila poklone i medalje za sve učesnike.

Nakon rolanja proglašeni su i pobjednici fotografskog takmičenja “Semberija na točkovima”, odnosno, tri fotografije sa najviše lajkova na Fejsbuk i Instagram stranicama gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske i integracije koje promovišu aktivne načine kretanja.

Fotografiju koja je dobila najveći broj lajkova (603) poslala je Slavica Kojić, drugo mjesto je pripalo Siniši Raduloviću za fotografiju sa 319 lajkova, a treće Ljilji Radonja sa 299 pozitivnih reakcija na fotografiju. Nakon proglašenja pobjednika učesnici rolerijade su učestvovali u tomboli i osvojili brojne nagrade. Za one koje su imali manje sreće Gradska uprava je obezbijedila utješne poklone – bojanke, notese, olovaka i druge sitnice, a nesebičnu podršku u vidu nagrada obezbijedile su firme „M-bike”, kafe-bar „Ono kao ljubav”, Etno-selo „Stanišići” i grafički studio „Piksel”.

Evropska sedmica urbane mobilnosti je imala za cilj podizanje svijesti o važnosti alternativnih načina transporta, zaštiti životne sredine i promovisanju zdravih, aktivnih načina kretanja. U okviru ove sedmice organizovan je niz aktivnosti koje su obuhvatile anketiranje građana, zatvaranje za saobraćaj centra grada u večernjim satima, radionice za djecu, fitnes za djecu i odrasle, monitoring frekve

ncije saobraćaja, vožnje biciklima, rolerima i trotinetima, koncerte, predstave za djecu, kabare  i film na otvorenom.

Sve aktivnosti planirane su i realizovane u partnerstvu sa Udruženjem građana „Eko-put”, Tehničkom školom „Mihajlo Pupin” i Centrom za kulturu „Semberija”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *