Crna Gora: Aleksa Bečić – predsjednik parlamenta

Lider koalicije “Mir je naša nacija” Aleksa Bečić izabran je danas za predsjednika Skupštine Crne Gore.

Za njegovo imenovanje glasalo je 45 poslanika, protiv je bio jedan poslanik, dok je bilo 25 praznih listića bilo.

“Zaklinjem se da ću dužnost vršitit po Ustavu i zakonu, čestito, odgovorno i savjesno, tako mi Bog pomogao”, rekao je nakon glasanja Bečić, koji je i predsjednik Demokratske Crne Gore.

Prije glasanja poslanici koalicija “Za budućnost Crne Gore i “Crno na bijelo”, poslanici Bošnjačke stranke i poslanik albanske izborne liste “Nik Đeljošaj-Genci Nimanbegu” Nik Đeljošaj najavili su da će podržati prijedlog da Bečić bude predsjednik Skupštine.

DPS i SDP najavili su da će biti “uzdražni”, dok su Andrija Popović iz Liberalne partije i Socijaldemokrate Crne Gore poručili da će biti protiv.

Lider i poslanik SNP-a Vladimir Joković rekao je da “niko ne treba da brine o državno-pravnom statusu Crne Gore.

Poslanik DF-a Milan Knežević rekao je da su građani nakon 30. avgusta vidjeli “da se ništa apokaliptično nije desilo”.

“Niti sam Zetu odnio u Kruševac, niti Podgoricu u Pirot… niti sam krenuo da rušim teritorijalni integrtitet i nezavisnost Crne Gore”, rekao je Knežević.

On je ponovio da “Vladu neće sastavljati ni koncern `Vijesti`, ni oni koji su i prije današnjeg saziva pokušali da od Srba naprave remetilački faktor”.

Miloš Konatar je u ime platforme “Crno na bijelo” rekao da će Bečić imati zadatak da pokaže kako istinski treba da funkcioniše jedna institucija, dodavši da su u prethodnom sazivu ta institucija i predsjedavanje dotakli najniže grane.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *