Ristić: Šmit i njemu slični ne dolaze da rješavaju, već da stvaraju probleme

Narodni poslanik Slavenko Ristić izjavio je da je za svaku osudu današnji pokušaj gradonačelnika Bijeljine LJubiše Petrovića da “preko leđa građana” legalizuje poziciju njemačkog državljanina Kristijana Šmita u Republici Srpskoj, ocijenivši da stranci ovdje dolaze da stvaraju, a ne da rješavaju probleme.

Ristić smatra da je vrijeđanje inteligencije pomisliti da njemački državljanin, koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, treba i može da rješava probleme stanovnika naselja Pet jezera ili bilo kog drugog građanina Bijeljine i Republike Srpske.

“Stranci ovdje ne dolaze da rješavaju probleme, već da ih stvaraju i to bi gradonačelnik Petrović i svi drugi u Republici Srpskoj, koji su imali i imaju kontakte sa Šmitom i njemu sličnima, konačno trebalo da razumiju”, istakao je Ristić, koji je i lider Republičke stranke Srpske /RSS/.

On je upozorio da ni OHR, a pogotovo njemački državljanin Šmit, nemaju nadležnost da rješavaju ovakva pitanja već to treba da riješi grad Bijeljina u saradnji sa institucijama Republike Srpske.

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović i Kristijan Šmit danas su u bijeljinskom naselju Pet jezera razgovarali sa ljudima koji treba da legalizuju svoje stanove.

Petrovićevo gostoprimstvo izazvalo je ogromno nezadovoljstvo građana Bijeljine koji se pitaju zašto jedan njemački turista ima potrebu da razgovara sa stanovnicima o legalizaciji objekata jer je to nadleženost Gradske uprave.

O dolasku njemačkog turiste Kritijana Šmita u Bijeljinu nije bilo zvanične najave, a gradonačelnik je svoje sugrađane o tome obavijestio na svom “Fejsbuk” profilu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *