Razmotren Nacrt zakona o utvrđivanju porijekla imovine /VIDEO/

Razmotren Nacrt zakona o utvrđivanju porijekla imovine u Narodnoj Skupštini.Današnji dan obilježile su kritike opozicije i poziv poslanika iz vladajuće koalicije, u najvećoj mjeri SNSD-a, da se konstruktivnom raspravom dođe do što kvalitetnijeg teksta. Zakon će i u javnu raspravu, bar prema prijedlogu značajnoj broja poslanika, ali i Zakonodavnog odbora. Nakon 90 dana javne rasprave i prilagođavanja teksta svim zahtjevima ponovo će pred poslanike u formi prijedloga. Nacrtom zakona jasno poručeno da nema kompromisa u borbi protiv korupcije i iskorjenjivanja sive ekonomije.

Predlagač zakona je SNSD. Ideja predlagača je, kako je istaknuto u materijalima, da se pod lupu stave svi građani koji imaju uvećanje imovine u uzastopne tri godine veće od 300.000 KM. Šef Kluba poslanika Socijalističke partije Srpske Maksim Skoko rekao je da su ciljevi Nacrta zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu odlični i da ga treba usvojiti, uz uslov da bude što precizniji.

Konstruktivna je bila diskusija narodnih poslanika, ali ipak uz kritike opozicije na račun predloženog teksta.

Cilj ovog akta je da svi zajednički, kroz javnu raspravu, pomognu s ciljem da Zakon o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu bude jasan, operativan i primjenjiv, kaže šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić.

Zajednički rad na ovom zakonu pokazao bi zdravu namjeru da se ova oblast reguliše, rekla je Sonja Karadžić Jovičević.

Potpredsjednik Vlade Anton Kasipović rekao je da je uvjeren da je svima u Srpskoj potreban zakon o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu.

Ukoliko ne bude odgovarajuće saradnje sudova i tužilaštava, nisam siguran da možemo napraviti adekvatne rezultate rekao je premijer.

Moglo se čuti u skupštinskoj sali da bi provjere imovine trebalo da obuhvate period od 1992. godine, odnosno i ratni period.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *