Razgovor o izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor i brzog puta Bijeljina- Sokolac

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa generalnim direktorom kineske kompanije “Čajna Šandong internešnel” Cai Kunom o rješavanju tekućih pitanja u vezi sa izgradnjom auto-puta Banjaluka-Prijedor, te izgradnji brzog puta od Bijeljine do Sokoca, u smislu definisanja i projektovanja prioritetnih poddionica brzog puta.

Višković i Kun su razgovarali o trenutnom statusu zajedničkih infrastrukturnih projekata koje ova kompanija realizuje u Republici Srpskoj, te o nastavku i mogućnostima unapređenja i proširenja postojeće saradnje, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Premijer Srpske je zahvalio kineskim partnerima za podršku u realizaciji važnih projekata, te istakao da će uspješna saradnja dvije strane biti nastavljena, ne samo na postojećim projektima, već i na budućim, na obostrano zadovoljstvo.

Kun je upoznao Viškovića o aktivnostima kineske kompanije širom svijeta, te istakao da je strateški plan kompanije dugoročno prisustvo u Republici Srpskoj kroz realizaciju različitih infrastrukturnih projekata.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *