Rast izvornih prihoda i ažuran rad penzijskog fonda Srpske /VIDEO/

Govoreći o rezultatima izvještaja Glavne službe za reviziju javnog sektora RS, direktor Fonda za PIO RS Mladen Milić istakao je na danas održanoj konferenciji za medije podatak, da već sedmu godinu ovaj Fond dobija pozitivan izvještaj o provedenoj finansijskoj reviziji, bez ijedne preporuke.

Krajem prošle godine Fond PiO RS registrovao je 327.784 osiguranika, dakle, onih koji uplaćuju doprinose, što je za 1,81 odsto više nego godinu dana ranije, izjavio je Mladen Milić, direktor Fonda prilikom predstavljanja izvještaja o radu za 2022. godinu. Milić je izjavio da je, na drugoj strani, evidentirano 276.300 korisnika penzija, što je za 1,44 odsto više u odnosu na 2021. godinu.

Milić je istakao da je nastavljeno smanjenje procenta učešća troškova administracije i rada Fonda PiO na 1,43 odsto, iako je zakonom dozvoljeno do 3 odsto sredstava za tu namjenu.

Govoreći o rezultatima izvještaja Glavne službe za reviziju javnog sektora RS, Milić je istakao podatak, da već 7. godinu Fond PiO RS dobija pozitivan izvještaj o provedenoj finansijskoj reviziji, bez ijedne preporuke.

Fond za PIO RS u obavezi je da ima trogodišnji plan rada, a kada je u pitanju plan za 2023. godinu, Milić kaže da će fond biti posvećen kontinuiranom poboljšanju ukupnog nivoa i kvaliteta usluga pruženih korisnicima prava i usluga fonda, kroz nastavak skraćivanja vremena potrebnog za njihovo ostvarivanje, a koji je trenutno u prosjeku ispod 20 dana.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *