Raspisana četiri konkursa: Studentima u Srpskoj ukupno 1.065 stipendija

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske objavilo je danas četiri konkursa za dodjelu stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u Republici Srpskoj.

Ministarstvo je saopštilo da će studentima biti dodijeljeno ukupno 1.065 stipendija.

Konkursom za dodjelu stipendija u kategoriji uspješnih studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa studija dodijeliće se 650 stipendija, u kategoriji studenata deficitarnih zanimanja prvog ciklusa studija biće dodijeljeno 65 stipendija, u kategoriji ostalih  studenata prvog ciklusa studija će se dodijeliti 335 stipendija, dok će se studentima sa invaliditetom prvog, drugog i trećeg ciklusa studija koji ostvaruju dodatak za pomoć i njegu drugog lica dodijeliti 15 sipendija.

-Stipendije se dodjeljuju 10 mjeseci. Mjesečni iznos stipendije je 200 maraka i isplaćivaće se u skladu sa raspoloživim sredstvima u budžetu – navode u Ministarstvu.

Pored opštih uslova koje moraju ispunjavati, studenti sva tri ciklusa moraju još iz svih položenih ispita iz prethodnih godina studija imati prosječnu ocjenu 8,50 i više.

-Konkursi će biti otvoreni 20 dana od dana objavljivanja, odnosno do 22. novembra 2021- godine – istakli su u Ministarstvu.

Ministarstvo je u 2021. godini dodijelilo 1.000 stipendija studentima u  Srpskoj, a sredstva u budžetu za te namjene iznosila su dva miliona maraka. Realizacija isplata stipendija za 2021. godinu je u toku i okončaće se do kraja godine. Do oktobra 2021. godine isplaćeno je osam stipendija.

Konkurs možete da pogledate ovdje.

(Glas Srpske)

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.