Radarski sistemi u julu evidentirali preko 2.600 prekršaja /VIDEO/

Od kako je video nadzor na području Bijeljine pušten u funkciju, od oktobra prošle godine, evidentirano je ukupno 18.278 prekršaja. U toku jula, putem radarskih sistema evidentirano je 2641 prekrašaj prekoračenja brzine kretanja.

Tokom jula PU Bijeljina je preuzela značajne aktivnosti u cilju uspostavljanja efikasnog sistema u borbi protiv kriminaliteta što je i urodilo plodom, kazao je Načelnik Sektora kriminalističke policije Srđan Gajić.

Na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina u julu je registrovano ukupno 67 krivičnih djela, za oko sedam odsto manje nego u istom mjesecu lani, a čiji je koeficijent rasvijetljenosti oko 87 odsto. Smanjen je i broj teških krađa kao i broj krivičnih djela krađa.

Kada je riječ o narušavanju javnog reda i mira, tu je zabilježeno povećanje za 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Evidentirano je ukupno 66 narušavanja javnog reda i mira u proteklom mjesecu, koji se najčešće odnose na tuče.

U julu su registrovane 102 saobraćajne nezgode, za pet odsto više nego u istom mjesecu prošle godine. u kojima je jedno lice poginulo, šest je zadobilo teške tjelesne povrede, a 29 lakše. Putem radarskih sistema evidentirano je 2641 prekrašaja prekoračenja brzine kretanja.

U proteklom mejsecu je evidentirano 12 lica afroazijskog porijekla, a nijedan od njih nije imao potrebnu dokumentaciju.

Kada je riječ o sistemu video nadzora u gradu Bijeljina, u prvoj fazi su do sada na 49 lokacija postavljene 102 nadzorne kamere, a od kako je sistem pušten u funkciju evidentirano je ukupno 18.278 prekršaja od oktobra 2020. godine.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *