Puštena u rad gasna kompresorska stanica u Rafineriji nafte u Brodu /VIDEO/

U Rafineriji nafte Brod u rad je puštena gasna kompresorska stanica, čiji rad je omogućen dovodom prirodnog gasa gasovodom kojim je Rafinerija spojena sa gasnim sistemom Hrvatske. Stanicu je u rad pustio generalni direktor Rafinerije nafte Brod Anatolij Karaljus.

Gasna kompresorska stanica važan je projekat čija je realizacija počela 2020. godine, rekao je on. Poručeno je da je strategija ove kompanije u BiH dugoročno prisustvo i razvoj infrastrukture.

Realizacija projekata kompanije “Zarubežnjeft” rezultat je dogovora predsjednika Rusije Vladimira Putina i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, rekao je ruski ambasador u BiH.

Pištanje  u rad gasne kompresorske stanice u Rafineriji nafte Brod znači dodatnu energetsku stabilnost i bezbjednost Republike Srpske, kaže srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

On je podsjetio da prisustvo Rusije u Republici Srpskoj i BiH Zapad naziva malignim uticajem. Rusija je naš partner, a poštujemo EU i sve dobronamjerne ljude i kompanije – rekao je Dodik.

Puštanje u rad gasne kompresorske stanice veliki je dan za Republiku Srpsku, ali i za Rafineriju nafte kojoj je dat novi impuls u radu, kaže premijer Srpske. Podrška projektima u oblasti energetike i rudarstva i dalje će biti u samom vrhu razvojnih prioriteta Vlade.

Predsjednik Vlade je u Brodu rekao i da će najniža plata u Republici Srpskoj naredne godine biti korigovana.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *