Prvomajski protest u Banjaluci: Radnik mora biti na prvom mjestu /VIDEO/

U parku “Mladen Stojanović”u Banjaluci danas su se okupili predstavnici Saveza sindikata i 15 granskih sindikata povodom 1. maja. Prethodno je održana i sjednica Predsjedništva saveza sindikata uz prisustvo resornog ministra, a govorilo se o stanju u oblasti rada i položaju radnika u Srpskoj.

Da su radnička prava ugrožena, te da mladi, ali i njihove porodice, svakodnevno odlaze sa ovih prostora, kaže Potpredsjednik Saveza sindikata Srpske Dragan Gnjatić
Sindikalci su poručili sa protestnog okupljanja u Banjaluci, da radnik mora biti na prvom mjestu. Savez sindikata Republike Srpske dostaviće poslije prvomajskih praznika Vladi Srpske prijedlog za utvrđivanje novog sistema plata u Republici čijim bi usvajanjem, kako navode, bio načinjen prvi korak u vrednovanju rada.

Protestnom okupljanju sindikata u Banjaluci prethodila je sjednica Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srpske kojoj je prisustvovao i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srske Danijel Egić, a na kojoj je bilo riječi o stanju u oblasti rada i položaju radnika u Srpskoj.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *