Prva grupa mališana stigla na ljetovanje u Bečiće

Prva, od ukupno 13 smjena djece iz Republike Srpske, stigla je na ljetovanje u Bečiće u Crnu Goru, čime je počela realizacija projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske 2023. godine”, saopšteno je iz Fonda za dječiju zaštitu.

Projekat obuhvata predškolce uzrasta od šest godina iz predškolskih ustanova Republike Srpske. Realizacija ovog projekta počela je juče i trajaće do 24. septembra.

Djecu iz Prijedora, Banjaluke, Bijeljine, Istočne Ilidže, Gacka i Trebinja, kao i osoblje koje ih prati, juče je u bečićkom odmaralištu “Užice” dočekao direktor Fonda za dječiju zaštitu Nedeljko Jović sa saradnicima.

Jović je naglasio da je ponosan što je institucija kojom rukovodi u mogućnosti da organizuje jedan ovakav projekat kroz koji, kako kaže, mnogi mališani prvi put imaju priliku da odu na more.

On je istakao da ovaj projekat ima nezamjenjivu ulogu u odrastanju i razvoju svakog djeteta i da je zbog toga jedan od najznačajnijih u Republic Srpskoj.

U pitanju su djeca iz kategorija koje kontinuirano učestvuju u projektu od početka, djeca iz socijalno-ugroženih porodica, odnosni korisnici prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca iz višečlanih porodica, iz porodica boračke populacije, sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca, talentovani sportisti.

Cilj projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske” jeste pozitivan uticaj na razvoj djece, zadovoljavanje razvojnih potreba, razvijanje empatije, vršnjačko druženje i afirmisanje potencijala.

Projekat se realizuje od 2002. godine, a za prethodnih 20 godina obuhvatio je više od 36.000 djece i stručnog osoblja iz svih opština Srpske.

Realizuju ga Javni Fond za dječiju zaštitu uz podršku Vlade Republike Srpske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *