Prva Dijabetološka ordinacija na točkovima ordinirala u Bijeljini /VIDEO/

U organizaciji kompanije “Pharma maac” i uz partnerstvo sa Welionom, u Bijeljinu je danas stigla “Prva dijabetološka ordinacija na točkovima”. Cilj ovog projekta koji se realizuje širom BiH je prevencija komplikacija dijabetesa, te širenje svijesti o ovoj bolesti, redovnoj kontroli nivoa šećera u krvi i samoj prevenciji.

Kroz ovaj projekat koji se realizuje u 15 gradova BiH i Bijeljinci su imali priliku da na Gradskom trgu posjete dijabetološku ordinaciju na točkovima i da besplatno provjere nivo šećera u krvi ali i da dobiju značajne savjete eminentnih stručnjaka kako da uz redovne preventivne ali i ljekarske preglede očuvaju svoje zdravlje.

Iskustvo iz 2018. godine kada je već jednom realizovan svjedoče o značaju ovog projekta. Nije mali broj onih koji nisu ni znali da imaju povišen nivo šećera u krvi, te kojima su visoke vrijednosti upravo otkrivene prilikom kontrole u ovoj svima dostupnoj dijabetološkoj ordinaciji.

Na ovom dijabetološkom punktu građanima su osim kontrolnih preventivnih pregleda podijeljeni aparati i trakice za mjerenje šećera u krvi.

Kroz ovaj regionalni projekat dijabetološka ordinacija već će sutra biti u Zvorniku, nakon čega putuje u susjednu Srbiju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *