Završeni radovi na promjeni krova i fasade u Osnovnoj školi “Knez Ivo od Semberije” /VIDEO/

Osnovna škola Knez Ivo od Semberije u Bijeljini jedna je od najvećih u Bijeljini, a u posljednje vrijeme doživjela je svoju rekonstrukciju. U sklopu projekta energetske efikasnosti koji sprovodi vlada RS sa UNDP-om, rekonstruisan je krov ove škole, a juče je u posjeti administraciji iste bio i ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić.

Projekat energetske efikasnosti koji Vlada RS sprovodi u saradnji sa UNDP-om, obuhvatio je i OŠ Knez Ivo od Semberije u Bijeljini. Osim rekonstrukcije krova čija prva faza radova ima vrijednost od 517.000 KM, na ovoj školi urađeno je i mnogo drugih radova ističe direktor Radenko Savić.

Projekti poput ovog značajno će poboljšati nastavne procese i uslove rada jer su do sada bili na ne tako zavidnom nivou. Od dolaska na mjesto direktora, Savić se potrudio da kroz razne projekte i načine finansiranja školu koja se mogla naz6vati devastiranom, vrati u prvobitni sjaj.

Ministar energetike i rudarstva u vladi RS Petar Đokić, odlučio je odazvati se na molbe uprave ove vaspitno obrazovne ustanove i poboljšati im uslove za rad zajedno sa vladom RS. Cijeli program energetske efikasnosti koji se implementira u našoj državi ne obuhvata samo obrazovne ustanove već sve javne ustanove koje su pod ingerencijom nadležnih ministarstava Republike. Više od dvije trećine sredstava za ovu rekonstrukciju obezbijedio je fond a preostali novac donirao je UNDP, kao legitimni učesnik projekta.

Najmoderniji oblici termoizolacije primjenjeni su na rekonstrukciji škole Knez Ivo od Semberije što zaista daje veliku sigurnost školi i učenicima koji će u buduće boraviti ovdje kao i novim generacijama osnovaca koji dolaze.

Kraj radova na prvoj fazi očekuje se u toku ljeta, tako da će za jesen ova škola biti potpuno spremna da u novim uslovima i modernijoj infrastrukturi primi sve učenike koji će pohađati nastavu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *