Protivgradne rakete spriječile veću štetu na usjevima /VIDEO/

Ispaljivanje protivgradnih raketa nije uzrok suše u Republici Srpskoj, kao što tvrdi predsjednik Udruženja mljekara Vladimir Usorcac, već je zahvaljujući njima spriječena veća šteta na usjevima, saopšteno je danas iz “Protivgradne preventive Republike Srpske”.

Na području RS u ovoj sezoni  Protivgradna zaštita imala je aktivnosti 27 dana ,pri čemu su ispaljene 1392 rakete.

Samo u  Semberije u ovoj sezoni dejstvovalo se 12 dana i ispaljene su 183 protigrdne rakete,čime su zaštićeni usjevi na semberskim parcelama.

Iz “Protivgradne preventive” najoštrije demantuju i izjavu Usorca da se protivgradna zaštita ne sprovodi nigdje u Evropi, osim u Republici Srpskoj, te ističu Mađarsku kao najsvježiji primjer gdje su za razvoj upravo ove djelatnosti korištena sredstva EU.

Iz “Protivgradne preventive” naglašavaju da su sve druge tvrdnje, obične zlonamjerne gluposti zarad dnevne politike i sitnog ćara, uglavnom da se novac umjesto u resurse za zaštitu od grada uloži u ono što Usorac treba.

“To što će led odnijeti ljetinu i porazbijati krovove, automobile i drugu imovinu, to mu je manje ili nimalo bitno”, naglašavaju iz “Protivgradne preventive”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.