Protest na graničnom prelazu Pavlovića most

Poljoprivrednici iz Srbije, koji u pograničnim mjestima uz Drinu imaju njive, i danas su, drugi dan uzastopno, traktorima došli na prelaz Pavlovića most, u znak protesta jer već tri sedmice pokušavaju da dobiju dozvolu za prelazak mosta radi proljećne obrade zemlje i sjetve.

Granična policija BiH je postavila barikade u slučaju da poljoprivrednici pređu granicu Srbije.

Poljoprivrednici traže da dođu do svojih imanja, ističući da im je, prema posljednjoj odluci Štaba za vanredne situacije Republike Srpske, uz određene mjere i preporuke od danas dozvoljen prelazak granice.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić je, međutim, nakon odluke Štaba Republike Srpske, naložio da Granična policija ne pušta poljoprivrednike, a graničari postupaju po odluci Savjeta ministara.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske saopštilo je danas da zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije kojim je poljoprivrednicima sa prebivalištem u pograničnom dijelu u Srbiji omogućeno da ulaze u Srpsku radi obavljanja poljoprivrednih radova na zemljištu čiji su vlasnici, ne derogira nadležnosti BiH, te da su reagovanja na tu odluku neopravdana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *