Korona utiče na pad broja krivičnih djela i rast prekršaja /VIDEO/

Pojava virusa korona znatno je uticala na smanjenje broja krivičnih djela i povećanje broja narušavanja javnog reda i mira na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina, izjavio je danas načelnik Uprave Žarko Ćosić.

Predstavljajući rezultate rada Policijske uprave Bijeljina u prethodna tri mjeseca, Ćosić je rekao novinarima da je broj krađa manji za 56 odsto, a teških krađa za 32 odsto, ocjenjujući da je to rezultat dobrog rada policije i saradnje sa građanima, ali i situacije izazvane virusom korona zbog čega su ljudi u kućama i stanovima, a svako kretanje sumnjivih lica uočljivo.

Prema njegovim riječima, koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela je iznad 72 odsto.

Načelnik sektora policije Stjepan Terzić rekao je na konferenciji za novinare da je u protekla tri mjeseca evidentirano 179 prekršaja javnog reda i mira, što je 45 odsto više nego u istom periodu prošle godine i naveo da na ovo povećanje utiče kršenje mjera ograničenja kretanja zbog epidemije virusa korona.

Prekršaje su počinila 182 lica, a najčešće lokacije na kojima je došlo do narušavanja javnog reda i mira su trgovi i ulice.

Inspektor za saobraćaj Radenko Knežević ocijenio je povoljnim stanje u saobraćaju, navodeći da u protekla tri mjeseca nije bilo poginulih lica, a dogodilo se 245 saobraćajnih nezgoda.

U ovom periodu evidentirana su 4.554 saobraćajna prekršaja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentari: