Bez uranka za 1. maj, u Beogradu raste broj zaraženih /VIDEO/

Prema riječima epidemiologa, podaci ukazuju na smirivanje stanja. Policijski čas ovog vikenda trebalo bi da bude kraći i da traje od četvrtka od 18 do subote u 5 ujutru. Epidemiolog Predrag Kon smatra da je rasprava oko ovog vikenda “apsolutno pretjerana” jer bi, kaže, to bio posljednji vikend sa zabranom.

Od danas u 18 časova do subote u 5, Srbiju očekuje novi policijski čas. U tih 35 sati, na ulicu, kao i do sada, može samo onaj ko ima dozvolu za kretanje. Epidemiolog Predrag Kon kazao je  da su ljekari insistirali da bi trebalo izdržati produženi policijski čas tokom vikenda. Navodi da je prijedlog da zabrana traje od četvrtka u 18.00 do subote u 5.00 “kompromisno rješenje” i izrazio nezadovoljstvo zbog kraćeg policijskog časa.

Ljudi ne znaju koliko je ovo teška i smrtonosna bolest, da umre svaki peti stariji sa hroničnim tegobama”, navodi Kon. Sada je sve, kaže, u našoj svjesti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć za RTS da od bolesti i odluke ljekara zavisi kada će se država vratiti normalnijem životu. Istakao je da ne isključuje mogućnost da se u toku sljedeće nedjelje ukine vanredno stanje i da poslije toga ne bude policijskog časa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentari: