Promovisan roman “Miloš i akmače” autora Saše Terzića /VIDEO/

Roman Saše Terzića “Miloš i akmače” o ratnom komandantu šekovićkog Drugog odreda Specijalne policije MUP-a Republike Srpske Milošu Stuparu, koji je bio osuđen za ratni zločin, pa kasnije oslobođen, promovisan je sinoć  u Bijeljinskoj Narodnoj biblioteci.

Autor ove knjige Saša Terzić  podsjeća da je želju da napiše roman o drami svog rođaka Miloša dobio dok ga je posjećivao u istražnom zatvoru Suda BiH, objasnivši da je u njemu vidio junaka izraslog iz naroda, oličinje pravog Srbina, nepravedno tuženog i naruženog.

Miloš Stupar, sada predsjednik Udruženja veterana, a nekadašnji komandant šekovićkog Drugog odreda  Specijalne policije MUP-a Republike Srpske  kaže da sebe ne smatra junakom. On je imao rođaka koji je njegovu sudbinu zapisao, a borci u Republici Srpskoj su toliko zaslužili da svaki od njih bi mogao i trebao da ima svoj roman.

Roman ima dvije paralelne priče: Miloševu, srpsku,  i Vanjinu, jugoslovensku”, predstavljajući roman rekao je Saša Terzić.

O putu Drugog odreda Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske posvjedočio je u dokumentarnom filmu“Heroji, tu pored nas”, autor Ljubiša Milutinović, pripadnik Drugog odreda. Ovo je kaže on roman o sudbini srpskog naroda i najavljuje da će 10. marta biti promovisana i knjiga “Ratni put jurišnika i specijalaca” koja je posvećena Drugom odredu.

Roman Saše Terzića “Miloš i akmače” o ratnom komandantu šekovićkog Drugog odreda Specijalne policije MUP-a Republike Srpske Milošu Stuparu, koji je bio osuđen za ratni zločin, pa kasnije oslobođen, promovisan je u bijeljinskoj biblioteci.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *