Produžen rok za korištenje turističkih vaučera /VIDEO/

Turistički vaučeri u Srpskoj umjesto do 15. novembra, mogu se iskoristiti  do kraja godine. Odluka je to koju je donijela Vlada Srpske na zahtjev hotelijera i ugostitelja. S obzirom da predstoji zimska turistička sezona , građani vaučere mogu iskoristiti i u nekom od hotela na  planinama , koji već sada nude dobru ponudu.

U  Republici Srpskoj iskorišteno je oko  22.000 turističkih vaučera, od čega je  oko 8 000 iskorišteno   u „Banji Vrućici“ kod Teslića, a dobru posjećenost bilježi i Etno selo “Stanišići”  kod Bijeljine, te Banja ma “Kulaši” i “Vilina Vlas”. Banje  “Dvorovi”  i “Slatina”  više nisu u sistemu vaučera jer se trenutno koriste kao kovid bolnice.

U Republičkoj turističkoj organizaciji ističu da je sistem vaučera mnogo pomogao turističkom sektoru i dao dobre rezultate.

S obzirom da je produžen rok za korištenje vaučera do kraja godine , građani mogu da koriste i usluge turističkih planinskih  centara  u Srpskoj , koji su  spremni  za početak zimske sezone. Novina je da će se turistički vaučeri ubuduće moći iskoristiti i u hotelu „Bistrica“ na Jahorini koji je Banja “Vrućica” nedavno kupila. 

Građani koji su do sada koristili vaučeri više nemaju pravo na ovu vrstu subvencije. Oni koji nisu mogu to učiniti do kraja godine.

Podsjetimo, Vlada RS je ranije donijela odluku za dodjelu turističkog vaučera od 100 KM svakom punoljetnom građaninu Republike Srpske, koji izvrši rezervaciju u ugostiteljskom objektu za smještaj, u minimalnom trajanju od dva noćenja.

Dva korisnika mogu da iskoriste dva vaučera za minimalno tri rezervisana noćenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *