Priznanje Vladimiru Mitriću novinaru Večernjih novosti

Novinar Večernjih novosti Vladimir Mitrić iz Loznice koji je dopisnik između ostalih i za Republiku Srpsku, proglašen je počasnim doktorom nauka od strane Instituta za evropske studije Roma i istraživanje protiv zločina čovječnosti i međunarodnog prava iz Beograda.

Mitriću je priznanje dodijeljeno za značajan doprinos zbližavanju i unapređivanju odnosa između nacionalnih i etničkih zajednica na prostorima bivše Jugoslavije.

“Ovo je značajno priznanje jer svjedoči o ljudskim pravima a ja smatram da svaki normalan čovjek od čobanina do akademika mora da bude borac za ljudska prava. Kako ćemo zaštiti svoje najmilije pa i svoj narod ako se planetarno ne borimo za ljudska prava svih na planeti” , rekao je Mitrić.

Prema njegovim riječima planeta je naša zajednička domovina.

“Kroz svoju profesiju i rad u Dječijoj ambasadi Međaši zalažem se za poštovanje prava svakog čovjeka prije svega djece jer kakvu im zemlju ostavimo takav će im život u budućnosti biti”, naveo je Mitrić.

Priznanje je Mitriću danas dodijeljeno u Loznici na Svečanoj sjednici Srpske kraljevske akademije naučnika i umjetnika.

Posebno je Mitrićev rad posvećen praćenju djelovanja Eparhije zvorničko-tuzlanske i misije Srpske pravoslavne crkve /SPC/ u regiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.