Prijedloga zakona o nepokretnoj imovini na sljedećoj sjednici NSRS /VIDEO/

U Banjaluci danas počela sjednica Narodna skupština Republike Srpske. Pred poslanicima niz prijedloga i nacrta zakona, a nekoliko prijedloga upućeno je u proceduru po hitnom postupku.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske odali su na početku današnje sjednice minutom ćutanja počast stradalim Srbima sa Kosmeta.

Vlada Srpske je sa dnevnog reda povukla Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti. Negodovala je opozicija.

U nastavku zasijedanja po hitnom postupku razmotren je prijedlog zakona o Fondu solidarnosti Srpske. kojim se predviđa da ovo tijelo preuzme sva prava i obaveze Fonda solidarnosti za obnovu Srpske i Kompenzacionog fonda Srpske, te da se tim aktom uređuje pružanje pomoći u Republici Srpskoj.

Poslanici opozicionih stranaka tokom diskusije o ovom prijedlogu zakona insistirali su na boljeoj transparentnosti.

Poslanici vladajuće koalicije u Parlamentu Srpske  pozdravljaju donošenje ovog zakona.

Iz opozicionih redova tokom aktuelnog časa u Narodnoj Skupštini mogli su se čuti i komentari i stavovi vezani za kampanju “Društveno odgovorni”.

Tokom aktuelnog časa na današnjoj sjednici Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Savo Minić rekao je da je do sada u Srpskoj eutanazirana oko 41.000 svinja zbog bolesti afričke kuge, a isplaćeno je sedam miliona KM svim uzgajivačima koji su pretrpjeli štetu zvog te bolesti.

Narodna skupština nije danas izabrala Milana Petrovića za potpredsjednika parlamenta koga je na tu funkciju predložio SDS.Tokom rasprave po ovoj tački dnevnog reda, Nebojša Vukanović, šef Kluba Za pravdu i red obratio se predsjedniku republičkog parlamenta.

Na dnevnom redu redovne skupštinske sjednice su pored osztalog i nacrti zakona o proizvodnji naoružanja i vojne opreme u Republici Srpskoj, te o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *