Bijeljina domaćin inkluzivnih igara /VIDEO/

U Bijeljini je danas organizovan sportski inkluzivni događaj za djecu sa poteškoćama u razvoju, u okviru projekta “Približimo se”.

Sportsko nadmetanje na trgu u centru grada u košarci, fudbalu i atletici za djecu sa poteškoćama u razvoju realizovano je u saradnji sa Ambasadom Italije u BiH, Populacionim fondom UN, Atletskim klubom “Atletik” iz Bijeljine i Specijalnom olimpijadom BiH.

Predsjednik i trener Odbojkaškog kluba invalida “Semberija” u Bijeljini Novo Trifunović, koji je i član Kluba košarkaša u kolicima “Bijeljina” i Streljačkog kluba ratnih vojnih invalida “Orao”, rekao je da su to uspješni sportski klubovi koji djeluju decenijama.

“Svake godine imamo značajno poboljšanje u prihvatanju osoba sa invaliditetom. Krenulo je sa inkluzivnim obrazovanjem i napredak je od tada vidljiv u svim drugim sferama kada su u pitanju osobe sa invaliditetom”, ocijenio je Trifunović.

Hektor Ramirez je u ime Populacionog fonda UN rekao novinarima da projekat “Približimo se” pomaže i finansira Vlada Italije, odvija se u sedam gradova u Republici Srpskoj i Federaciji BiH sa ciljem da se smanje predrasude i ojača inkluzivnost.

Izvršni direktor Specijalne olimpijade BiH Kada Delić Selimović kaže da se inkluzija živi i da je ponosna na sportske aktivnosti, nastupe i rezultate sportista sa poteškoćama u razvoju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *