Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH naišao na odbijenicu /VIDEO/

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojili su danas Zakon o organizaciji tržišta vina u BiH i dopune Zakona o strancima. Međutim, Dom naroda odbio je većinom glasova da se na dnevni red  sjednice uvrsti Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH, a koji je predložio delegat SDS-a Želimir Nešković. Srpska neće odustati od donošenja zakona o Ustavnom sudu poručuje Staša Košarac.

Želimir Nešković, delegat Kluba srpskog naroda (SDS) predložio je da se o Zakonu o Ustavnom sudu BiH raspravlja po hitnom postupku, jer se radi o zakonu koji je vezan za 14 prioriteta na putu BiH ka Evropskoj uniji. On je istakao da ukoliko ovaj zakon ne dođe na raspravu, on neće podržati ostale reformske zakone na putu ka EU.

Nikola Špirić, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, rekao je da nema ništa protiv da se ovaj zakon nađe na dnevnom redu, ali da prije njega to treba da bude učinjeno i sa i Zakonom o organizaciji tržišta vina, te prijedlog Zakona i izmjenama i dopunama Zakona o strancima ( podsjetimo ova dva zakona su glasanjem u Domu naroda dobila podršku da se nađu na dnevnom redu).

Zlatko Miletić, delegat Kluba hrvatskog naroda poručio je da se ne slaže sa delegatima iz srpskog Kluba

Sa druge strane, Šefik Džaferović iz Kluba bošnjačkog naroda, išao je čak i do upozorenja.

Dragan Čović, drugi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda i delegat Kluba hrvatskog naroda, istakao da ovaj zakon ne može da bude na dnevnom redu današnje sjednice.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je danas set tzv. 3+2 reformskih zakona na putu BiH ka Evropskoj uniji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *