Prezentovana nova digitalna platforma i “viber” zajednica /VIDEO/

Područna privredna komora Bijeljina prezentovala je novu digitalnu platformu i “Viber” zajednicu “InfoBiz PKRS” čiji je cilj unapređenje informisanosti privrede i komunikacije sa komorskim sistemom.

Direktor Područne privredne komore Bijeljina Slavica Marković rekla je da je projekat veoma značajan za ovo privredno društvo jer će omogućiti privrednicima da imaju uvid u ono što Privredna komora radi.

“U ovoj godini Područna privredna komora ima za cilj da poveća promociju, odnosno aktivnosti da bi naši privrednici bili što bolje informisani i imali što više informacija o privrednim dešavanjima i onome što se tiče rada privrednih društava”, rekla je Markovićeva novinarima u Bijeljini.

Rukovodilac Centra za upravljanje projektima i analize u Privrednoj komori Republike Srpske Olivera Radić rekla je da je cilj ovoj projekta da se privrednim društvima predstavi nova digitalna platforma.

Ona je navela da “InfoBiz” sadrži nekoliko različitih segmenata ili nekoliko informacija koje su veoma važne za privredna društva i njihovo poslovanje.

“Prvi segment se odnosi na mogućnost da privrednici na jednom mjestu imaju pregled važeće aktuelne regulative, da daju svoje mišljenje i sugestije kada je u pitanju regulativa u nacrtu ili u nekoj radnoj verziji, ali i da daju inicijative za izmjene postojeće regulative”, rekla je Radićeva.

Ona je dodala da se drugi segment odnosi na činjenicu da privrednici imaju mogućnost da dobiju informacije o finansiranju njihovih aktivnosti, a na jednom mjestu imaju sve informacije o podršci Vlade Republike Srpske, lokalnih zajednica, institucija na nivou Srpske i BiH, ali i banaka i međunarodnih organizacija.

Treći segment, rekla je Radićeva, odnosi se na mogućnost da se organizuju onlajn prezentacije.

“Sad već imamo 300 korisnika ove `Viber` zajednice. Svakim danom je sve veći broj privrednih društava, pa nam je cilj da se u narednom periodu sve više promovišemo kako bi naši članovi bili dobro informisani”, rekla je ona.

Radićeva je navela da će korištenjem ove platforme privrednici biti u mogućnosti da se na brži i jednostavniji način informišu i učestvuju u aktivnostima Komore.

“Na jednom mjestu imaće pregled propisa u proceduri i onih koji su stupili na snagu, a značajni su za privredu, pregled javnih poziva objavljenih za sufinansiranje poslovnih aktivnosti, aktuelnih edukacija, susreta i drugih komorskih aktivnosti”, zaključila je ona.

Platforma je razvijena u okviru projekta “Kreiranje podrške za održavanje i unapređenje poslovanja malih i srednjih preduzeća u uslovima uzrokovanim kovidom 19”, koji sufinansira EU.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *