Pretresi na 15 lokacija

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ vrše pretrese na 15 lokacija na području Tuzle, Kalesije, Zvornika, Srebrenice i Bratunca zbog sumnje da je počinjeno više krivičnih djela, među kojima davanje i primanje mita, zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem.

Pretresi se vrše u okviru akcija “Alter ego jedan” i “Alter ego dva”, saopšteno je iz Sipe.

Ove aktivnosti sprovode se zbog postojanja osnovanje sumnje da su počinjena krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnog djela, falsifikovanje isprave, izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog djela, davanje i primanje mita, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i trgovina uticajem propisana Krivičnim zakonom Republike Srpske.

Pretresi se vrše i zbog sumnje da da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, falsifikovanje isprava, ovjeravanje neistinitog sadržaja, nedopušteno skladištenje robe i krijumčarenje propisana Krivičnim zakonom Federacije BiH.

Sipa vrši pretese po nalozima Okružnog suda u Banjaluci i Kantonalnog suda u Tuzli, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva i Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova Srpske i Tuzlanskog kantona.

U saopštenju se dodaje da će o konačnom ishodu akcija javnost biti informisana naknadno, obzirom da su one i dalje u toku.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *